این اختلال نه تنها به روحیات و احساسات شما صدمه میزند بلکه بر روی پوشش، گفتار، رفتار، برنامه غذایی، تمرکز و حتی چهره شما آسیب جدی وارد میکند؟
تاثیر افسردگی بر چهره افراد
کافی است کمی در جزئیات دقیقتر شوید و متوجه میشوید که افسردگی حتی بر نحوه لباس پوشیدن افراد هم تأثیر میگذارد. اینکه گمان کنید فرد دچار افسردگی فقط نشانههایی از قبیل غم و غصه و گریه و بی حوصلگی و انزوا دارد، تصوری غلط است.
در ابتدا باید بگوییم خشم و تحریک پذیری بیش از حد یک فرد از ابتداییترین نشانههای بروز افسردگی است. اگر در اطراف شما فردی وجود دارد که بسیار حساس است و با کوچکترین دلیلی طغیان میکند و اشک میریزد و یا به سرعت عصبانی شده و هیچ کنترلی بر آن ندارد، به او بیشتر توجه کنید.
از دیگر نشانههای افسردگی بیخوابی و حتی برعکس آن، خواب بیش از حد است. به طوری که فرد پس از خواب کافی هم همچنان احساس خستگی و بی حوصلگی میکند. در بیشتر موارد مشکلات خواب و افسردگی ارتباط زیادی باهم دارند. در کل خواب کافی یکی از مهمترین اصول سلامت روان است.
از دیگر نشانههای یک فرد افسرده اضطراب، بی قراری، وسواس و سردرگمی بیش از حد است. معمولا افراد مبتلا به این اختلال تمرکز کافی ندارند و به اصطلاح حواسشان پرت است! یک جا بند نمیشوند، برای رفت و آمد و قرارهایی که گذاشته میشود دنبال بهانهاند و در زمان حضورشان هم مدام آشفته و معذب هستند، چشمشان دو دو میزند و احساس ناامنی میکنند.
مصرف بیش از حد الکل، استفاده از داروهای مخدر مختلف و پرخوری از دیگر نشانههای بروز افسردگی است. این افراد معمولاً برای مخفی کردن اضطراب و اختلال خود و فرار از آن به مواردی نظیر الکل و مواد مخدر پناه میبرند و به خیال خود به آرامش رسیده و آن را کنترل میکنند. نیازی به گفتن نیست که این روش کاملاً غلط است و باعث میشود فرد مبتلا به افسردگی دچار مشکلات بزرگتر و بیشتری بشود.
یکی از واضحترین نشانههای افسردگی، گودی و سیاهی زیر چشم، پف کردن چشم ها، رنگ پریدگی و در بعضی موارد تعریق در اثر اضطراب است. به صورت کلی چهره یک فرد افسرده بیمار و نا سالم به نظر میرسد. شاید برایتان جالب باشد طی تحقیقاتی که صورت گرفته به تازگی مشخص شده بدن فرد مبتلا به افسردگی قادر به دفع سموم به شکل طبیعی نیست؛ و این تنها یکی از آسیبهای جدی افسردگی بر روی سیستم عصبی بدن شماست.
در کنار همه موارد ذکر شده یکی از راحتترین روشهای تشخیص افسردگی، نحوه پوشش و ظاهر یک فرد است. تصور کنید یکی از دوستان شما تا سال پیش بسیار خوش پوش و مرتب بود، اما الان لباسهایی که انتخاب میکند چگونه است؟
اولین قدم در افسردگی حس انزوا و بی حوصلگی فرد حتی نسبت به خودش است. فرد مبتلا به افسردگی دوست ندارد با ظاهرش جلب توجه کند، در واقع این افراد ترجیح میدهند اصلاً دیده نشوند! آنها ترجیح میدهند بیشتر از لباسهای تک رنگ (به ویژه رنگهای تیره)، یک شکل و ساده و بدون هیچ طرح خاصی استفاده کنند. تنها چیزی که در انتخاب لباس به آن اهمیت میدهند این است که راحت باشند! حتی شاید لباسی بپوشند که هرگز انتخاب آنها نبوده، اما این دسته افراد اول از همه به احساس و انتخابهای خودشان بی توجهی میکنند.
شاید باورتان نشود، اما بیشتر افراد دچار افسردگی معتقدند که لیاقت تعریف و تحسین و زیبا دیده شدن را ندارند!
این بی توجهی تنها به نحوه لباس پوشیدنشان ختم نمیشود! بیشتر زنانی که دچار افسردگی هستند به هیچ عنوان آرایش نمیکنند و اصلاً برایشان مهم نیست چگونه به نظر میرسند.
از سوی دیگر ممکن است در بعضی از افراد دچار این اختلال شاهد اضافه وزن و کاهش وزن زیاد و ناگهانی هم باشیم. پس اگر بعد از یک سال دوستی را دیدید که دچار اضافه وزن بیش از حد شده، لباسهای شلخته پوشیده و بی توجه و بی حال به نظر میرسد، اولین احساسی که به شما دست میدهد احتمالاً نگرانی است!
در برخی موارد هم افسردگی ریشه ژنتیکی دارد. افرادی که مشکوک به افسردگی هستند میتوانند با بررسی سابقه خانوادگی و ژنتیکی خود اطمینان بیشتری برای مراجعه به متخصص و کنترل و درمان هرچه سریعتر آن پیدا کنند.
در برخی موارد هم دیده شده افرادی که بیماریهایی از قبیل دیابت یا سرطان را گذراندهاند بسیار در معرض خطر افسردگی هستند. بیماریهایی از این دست باعث میشوند فرد با استرس و اضطراب زیاد و حتی در برخی موارد با ناامیدی و ترس دست و پنجه نرم کند؛ و تمامی این موارد بستر منلسبی برای بروز افسردگی هستند.
همچنین از سوی دیگر این اختلال باعث به هم ریختن سیستم دفاعی و عصبی بدن شما میشود و به مرور مقاومت بدن را کاهش داده و از شما فردی آسیب پذیر میسازد.
منبع: دکتر دکتر