
دو شرکت فناوری اپل و متا به دلیل نقض قانون DMA اتحادیۀ اروپا به زودی توسط نهاد ضد انحصار اتحادیه اروپا جریمه خواهند شد، براساس قانون مورد اشاره شرکتهای فناوری که قوانین این اتحادیه را رعایت نکنند، در معرض جریمه تا ده درصد فروش سالانۀ جهانی خود قرار خواهند گرفت.
قانون DMA توسط پارلمان اروپا برای مقابله با انحصار گرایی شرکتهای بزرگ در جغرافیای سیاسی این اتحادیه و حمایت از رقابت تصویب شد و شرکتهای بزرگ فناوری با تکالیف مختلفی براساس آن روبرو شدند.
اپل و متا بیش از یکسال است که زیر ذرهبین اتحادیه اروپا رفتهاند و مقامات این اتحادیه تلاش میکنند تا مانع از نقض قانون بازارهای دیجیتال توسط آنها شوند. قانون DMA یا بازارهای دیجیتال در ماه می سال ۲۰۲۳ تصویب شد. اروپا تلاش میکند با اجرای این قانون به شرکتهای کوچکتر فناوری در حوزۀ مختلف زیستبوم فناوری رقومی مانند شبکههای اجتماعی، فروشگاههای برنامک، جویشگرهای اینترنتی و … کمک کند تا رقابتی عادلانه با غولهای فناوری داشته باشند.
مقامات اروپایی میگویند که آنها به دنبال حصول اطمینان از رعایت دقیق قانون هستند و مچگیری از شرکتهای بزرگ در دستور کار آنها نیست به همین دلیل رقم جریمهای که در نظر گرفته خواهد شد، معقول است. البته گذشت مدت زمان کوتاهی از ابلاغ قانون مورد اشاره نیز به غولهای فناوری کمک کرده است تا جریمههای بسیار سنگین شامل حال آنها نشود.
خبرگزاری روبترز انگلیس در ادامه با اشاره به تهدید ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه دولت او تعرفههای سنگینی علیه کشورهایی که شرکتهای آمریکایی را جریمه میکنند، وضع خواهد کرد، میگوید که مقامات نهاد ضدانحصار اروپا تلاش تعمدی برای اعمال جریمه علیه شرکتهای فناوری بزرگ آمریکایی را رد کردهاند.
براساس اعلام منابع آگاه مبلغ جریمهها هنوز مشخص نشده است اما محافل رسانهای انتظار دارند که تصمیم نهاد ضدانحصاری اروپا حداکثر ظرف ماه جاری اتخاذ و اعلام شود.
متا هفتۀ پیش عنوان کرده بود که تلاشهای زیادی برای اجرای قوانین اتحادیه اروپا انجام میدهد اما مقامات اروپایی درخواستهایی فراتر از متن قانون دارند و همین مسئله برای آنها چالش ایجاد کرده است.
اپل نیز ۷ مارس در گزارشی مدعی شد که مقررات تحمیلی به وسیلۀ قانون DMA میتواند برای کاربران این شرکت خطرات بیشتری از وضعیت فعلی ایجاد کند. این شرکت آمریکایی مدعی است که اجرای کامل قانون مورد اشاره سبب افزایش ریسک نفوذ بدافزارها در دستگاههای رقومی، کلاهبرداری و تقلب نسبت به کاربران محصولات اپل میشود.
انتهای پیام/