با این حال، طعم مشخص و بوی شدید آن به طور معمول پوست کردن و نگهداری آن را با مشکل روبهرو میکند.
در پخت و پز روزانه اغلب پیاز را پوست گرفته و برش میدهیم و بقیه آن را برای صرفه جویی در مواد غذایی و زمان در یخچال نگهداری میکنیم، اما آیا نگهداری پیازهای پوست کنده شده در یخچال ایمن است و چرا باید از انجام این کار خودداری کرد؟
چرا نگهداری پیاز در یخچال ایده خوبی نیست؟
عطر و طعم پیاز به غذاها طعم دلپذیری میافزاید، اما هنگامی که آن را بدون در یا روکش داخل یخچال میگذارید بوی بدی تولید میشود. بر اساس اظهارات کارشناسان، پیاز سرشار از گوگرد، چندین خاصیت دارویی و سرشار از خواص ضدباکتری و ضدالتهاب است.
با این حال، پوست گرفتن و نگهداری آن داخل یخچال ایده خوبی نیست، زیرا پیازهای پوست کنده یا خرد شده به راحتی توسط باکتریها و عوامل بیماری زای موجود در محیط آلوده میشوند که منجر به اکسیداسیون پیاز میشود و این امر منجر به تولید عوامل بیماری زا و آسیب رسانی بیشتر میشود.
دلیل دیگر اینکه نباید پیاز را خرده کرده یا پوست کنده داخل یخچال نگهداری کرد این است هنگام پوست گرفتن و خرد کردن پیاز سلولهای آن مختل و منجر به ترشح آب میشود که حاوی مواد مغذی است که منجر به رشد باکتری میشود.
در صورت نگهداری پیاز داخل یخچال رطوبت و دمای سرد داخل یخچال باعث میشود حالت کرانچ خود را از دست بدهند و خیس و نرم شوند که این امر باعث ایجاد عوامل بیماری زا و کاهش سطح مواد مغذی و رشد باکتری میشود.
روش صحیح نگهداری پیاز چیست؟
بر اساس اظهارات کارشناسان پوست کندن پیاز و نگهداری آن ایده خوبی نیست، بنابراین اگر میخواهید از فواید غذایی آن بهرهمند شوید همیشه توصیه میشود بلافاصله قبل از استفاده آن را پوست بکنید یا برش دهید.
بر اساس اعلام وزارت کشاورزی ایالات متحده، بهترین روش برای نگهداری پیاز این است که آن را در ظرف در بسته با دمای ۴.۴ درجه سانتیگراد داخل یخچال است.
روش آسان دیگر برای نگهداری پیاز در یخچال بسته بندی هر پیاز پوست کنده در یک حوله کاغذی خشک است، زیرا احتمال قرار گرفتن در معرض رطوبت هوا را کاهش میدهد.
منبع: دکتر سلام