بهدلیل نگرانیهای فزاینده بینالمللی، همکاری ایالاتمتحده و کشورهای منطقه برای تشدید فشار نظامی علیه یمن، فوریت بیشتری پیدا کرده است.
«حامد غالب»، دستیار ارشد طارق صالح، عضو شورای رهبری دولت یمن، در شهر بندری عدن در جنوب گفت: «اکنون این دلیل دیگری برای جهان است که با حوثیها مقابله کند.»
مایکل کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی ایالاتمتحده، چندی پیش در ریاض، پایتخت عربستان سعودی با رؤسای ستاد کل نیروهای مسلح عربستان سعودی و دولت خودخوانده یمن گفتوگو کرد. پنتاگون بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد که این ژنرالها در مورد «تلاشهای جاری علیه حوثیها» گفتوگو کردند. افراد دخیل در جلسات از طرف عربستان و یمن گفتند که مذاکرات بر این موضوع متمرکز بود که چگونه یک عملیات زمینی یمنی میتواند با پشتیبانی هوایی ایالاتمتحده همراه شود. سخنگوی سنتکام که بر ارتش ایالاتمتحده در خاورمیانه نظارت دارد، از ارائه اطلاعات بیشتر فراتر از بیانیهای که پس از بازدید کوریلا صادر شد، خودداری کرد. افرادی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که یک سناریو شامل یک حمله چند جبههای، با هماهنگی ارتش ایالاتمتحده، با هدف از کنترل خارج کردن بندر کلیدی حدیده و ایجاد فشار بر آنها در صنعا است.
غالب، مشاور ارشد صالح گفت: «یک عملیات زمینی برای تقویت موفقیتهای بزرگ حملات هوایی ضروری است.» وی افزود که مذاکرات در حال انجام است، اما هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است. «طارق صالح» برادرزاده علی عبدالله صالح، رئیسجمهور سابق یمن است که پس از کنترل صنعا در سال۲۰۱۴، برای مدت کوتاهی با آنها متحد شد، اما بعدا کشته شد. او در موخا، حدود ۱۸۰ کیلومتری(۱۱۲ مایلی) جنوب حدیده، مستقر بود و در آنجا فرماندهی بیش از ۵۰ هزار جنگجو را با حمایت امارات بر عهده داشت.
به گفته غالب، نیروهای او از نزدیک با ارتش ایالاتمتحده همکاری کردهاند تا به توقف ارسال سلاح به یمن کمک کنند. صالح در تلاش برای تقویت روابط با عربستان سعودی بوده است که در سال۲۰۱۵ حملات علیه حوثیها (که شامل امارات متحده عربی نیز میشد) رهبری کرد. این ائتلاف به رهبری ریاض بعدتر بهدلیل نگرانی غرب از تلفات غیرنظامیان و تاثیر حملات موشکی و پهپادی به این پادشاهی، از جمله تاسیسات نفتی آرامکو، مجبور به ترک این کارزار نظامی شد.
درحالیکه امارات و عربستان سعودی هر دو نگرانند که ممکن است بار دیگر متحمل تشدید عملیات نظامی شوند، به گفته افرادی که از رویکردهای هر دو پایتخت عربی آگاه هستند، این حس وجود دارد که تمایل ترامپ برای تشدید مقابله با ایران و متحدانش، فرصتی را برای تغییر موازنه قدرت به نفع متحدان یمنی آنها فراهم میکند. مقامات بهداشتی در مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن میگویند که از زمان دستور ترامپ برای حملات در ۱۵مارس، بیش از ۱۲۰نفر جان خود را از دست دادهاند. حوثیها در مورد اشتیاق خود برای درگیری طولانی با ایالاتمتحده و متحدانش ثابتقدم بوده و مقاومت کردهاند. عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله یمن هفته گذشته در یک سخنرانی گفت: «ما انتخاب کردهایم که در مقابله با این دشمنان همچون شیر باشیم.»