«جاناتان لندی»، «گرام اسلاتری» و دیگران در گزارش دیروز شنبه در رویترز نوشتند، یک مقام دولتی که نخواست نامش فاش شود، گفت که اهداف تحریمی شامل غول انرژی دولتی روسیه، گازپروم و نهادهای بزرگ درگیر در بخشهای منابع طبیعی و بانکی است. با این حال، مشخص نیست که آیا این بسته توسط ترامپ تایید خواهد شد یا خیر؛ زیرا همراهی او با اظهارات و اقدامات مسکو جای خود را به ناامیدی از رد درخواستهای او برای آتشبس و مذاکرات صلح توسط ولادیمیر پوتین داده است. یک منبع آگاه گفت: شورای امنیت ملی ایالاتمتحده «در تلاش است تا مجموعهای از اقدامات تنبیهی بیشتر علیه روسیه را هماهنگ کند. این باید توسط ترامپ امضا شود.» یک مقام آمریکایی دیگر تایید کرد: «این کاملا تصمیم اوست.»
«جیمز هیویت»، سخنگوی شورای امنیت ملی، گفت: «از همان ابتدا، رئیسجمهور در مورد تعهد خود به دستیابی به آتشبس کامل و جامع صریح بوده است. ما در مورد جزئیات مذاکرات جاری اظهارنظر نمیکنیم.» خزانهداری ایالاتمتحده که اکثر تحریمهای ایالاتمتحده را اجرا میکند، به درخواست اظهارنظر پاسخی نداد. این در حالی است که بلومبرگ هم خبر داد که ترامپ در حال آماده شدن برای کنارهگیری از مذاکرات آتشبس روسیه-اوکراین است. اگر این خبر درست باشد، نشان میدهد که ترامپ هم درصدد است با تشدید تحریمها، روسیه را به پای میز مذاکره بکشاند.
تصویب تحریمهای جدید توسط ترامپ که پس از امضای قرارداد مواد معدنی ایالاتمتحده و اوکراین در روز چهارشنبه (که او از آن به عنوان بخشی از تلاش صلح خود تبلیغ میکرد) انجام میشود، میتواند نشاندهنده سختتر شدن موضع کاخسفید در قبال کرملین باشد. از زمانی که روسیه تهاجم تمامعیار خود به اوکراین را در سال ۲۰۲۲ آغاز کرد، ایالاتمتحده و متحدانش تحریمهای لایهلایهای را علیه این کشور اعمال کردهاند. در حالی که این اقدامات برای اقتصاد روسیه دردناک بوده، مسکو راههایی برای دور زدن تحریمها و ادامه تامین مالی جنگ خود پیدا کرده است.
«کرت ولکر»، فرستاده سابق ایالاتمتحده در ناتو که در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ نماینده ویژه ایالاتمتحده در مذاکرات اوکراین بود، گفت: «ترامپ تمام تلاش خود را کرده تا به پوتین فرصت دهد و بگوید، «بسیار خب، ما آتشبس خواهیم داشت و جنگ پایان مییابد»، اما پوتین همچنان درخواست او را رد میکند. این مرحله بعدی اعمال فشار بر روسیه است.» او ادامه داد: «پوتین در حال تشدید بحران است. ترامپ اکنون ایالاتمتحده و اوکراین را در یک راستا قرار داده و خواستار آتشبس فوری و کامل شده و پوتین اکنون منزوی است.» ترامپ از زمان روی کار آمدن در ژانویه، اقداماتی را انجام داده است که به نظر میرسد با هدف افزایش پذیرش تلاشهای صلح او توسط روسیه انجام شده است؛ از جمله انحلال یک گروه ویژه وزارت دادگستری که برای اجرای تحریمها و هدف قرار دادن الیگارشی نزدیک به کرملین تشکیل شده بود. او همچنین اظهاراتی در هواداری از مسکو داشته و به دروغ ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، را به خاطر شروع درگیری سرزنش کرده و او را «دیکتاتور» نامید. در همین حال، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ، از یک استراتژی صلح که چهار منطقه اوکراین را به مسکو واگذار میکند، حمایت کرده و چهار بار با پوتین دیدار کرده است که آخرین بار هفته گذشته بود.
اما سهروز پس از آن دیدار، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، خواستههای حداکثری پوتین برای حل و فصل مناقشه را تکرار کرد و نیروهای مسکو حملات خط مقدم و حملات موشکی و پهپادی را به شهرهای اوکراین تشدید کردند. رویترز در ماه مارس گزارش داد که ایالاتمتحده در حال تهیه طرحی برای لغو احتمالی تحریمها علیه روسیه است، اما ترامپ در هفتههای اخیر از تعلل پوتین در پایان دادن به تهاجم ابراز ناامیدی کرده است. سخن از تحریم در حالی است که وزارت خارجه ایالاتمتحده قرارداد ارائه آموزش و تجهیزات برای جتهای جنگنده اف-۱۶ را که در اوکراین هستند تصویب کرد.
وزارت خارجه آمریکا روز جمعه ۱۲اردیبهشت اعلام کرد که به کنگره اطلاع داده است، با این توافق که ارزش آن ۳۱۰.۵میلیون دلار است موافقت کرده است. این توافق شامل ارائه آموزش، نگهداری و تجهیزات این جنگندهها در اوکراین میشود. به نوشته بیانیه وزارت خارجه آمریکا، «این فروش پیشنهادی، توانایی اوکراین را برای مقابله با تهدیدهای فعلی و آینده با اطمینان از آموزش موثر خلبانانش و افزایش قابلیت همکاریاش با ایالاتمتحده بهبود میبخشد.»